کنیتکس چیست و انواع آن در نقاشی ساختمان

در طی این مقاله نگاهی خواهیم داشت بر چیستی کنیتکس و انواع آن در نقاشی ساختمان.

اگر نمی دانید کنیتکس چیست با ما در ادامه همراه باشید تا پاسخ اکثر سوال هایتان را بدهیم و نگاهی نیز بر انواع آن در نقاشی ساختمان داشته باشیم.

کنینتکس بر سه نوع می باشد:

1- کنیتکس روغنی

2- کنیتکس پلاستیک

3- کنیتکس اکرولیک

* هر یک از نوع کنیتکس ها بر سه نوع (ریز دانه- متوسط – و دانه درشت) تقسیم می شوند.

1- انواع کنیتکس روغنی:

این نوع کنیتکس هم برای داخل ساختمان و هم برای بیرون ساختمان مورد استفاده می باشد و مهمترین مزیت آن آب گریز بودن آن می باشد و مهمترین معایب آن علاوه بر گرانی بنزین و بوی نا مطبوع و دیر خشک شدن آن اینست چون با بنزین حل و رقیق می شود تا کاملا خشک نشده باشد با کوچکترین جرقه ای حتی با زدن کلید برق شعله ور شده و در محیط های سر بسته خسارات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

2- انواع کنیتکس پلاستیک:

این نوع کنیتکس برای داخل ساختمان و جای که در معرض آب نباشد مورد استفاده قرار می گیرد مهمترین مزیت آن عدم وجود بوی نامطبوع و عدم اشتعال و خشک شدن سریع و حل و رقیق شدن با آب می باشد و مهمترین معایب ان آب گریز نبودن آن می باشد به این صورت که اگر در معرض آب قرار بگیرد رطوبت آب را در خود جذبنموده و کم کم حالت چسبندگی خود را از دست می دهد.

3- انواع کنیتکس اکرولیک:

این نوع کنیتکس هم برای داخل و هم برای خارج ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد مهمترین مزیت این نوع کنیتکس آب گریز بودن خشک شدن سریع عدم وجود بوی نامطبوع و عدم اشتعال می باشد. باید توجه داشت که کنیتکس را به کمک مخزنهای پمپ باد و قیفهای مخصوص به دیوار یا سقف می پاشند. برای اینکه دانه هایکنیتکس به اطراف (در و پنچره و چمن یا کف …….) پاشیده نشود آنها را تا 15 متری محل کار با مشمع و … می پوشانند.

کنیتکس روغنی

خواص ویژه :

استفاده از مواد رنگ آمیزی در نمای خارجی همواره مد نظر متخصصان بوده و هست. موادی همچون انواع کنیتکس، پلیتکس وغیره به لحاظ مقاومت در مقابل آب و باران، سرعت و سهولت در اجرا و پایین بودن هزینه اجرا مورد توجه سازندگان ساختمانها بوده، درخدمت صنعت ساختمان و مهندسین قرار گرفته است.

کنیتکس روغنی برپایه رزینهای آلکیدی لانگ 70 درصد کد AL166 تهیه شده است وفیلمی سخت و بادوام و مات ایجاد می کند. مقاوم درمقابل پوسته شدن و ترک خوردگی و شرایط جوی (بارندگی، تابش آفتاب و اشعه ماوراء بنفش) می باشد. کنیتکس روغنی قابل شستشو است و به علت استفاده درصد بالایی از رزین، دارای چسبندگی بسیار بالایی می باشد به طوری که بعد از خشک شدن کامل، دانه هایپرلایت به هیچ وجه از سطح جدا نمی گردد.

نوع دانه بندی براساس مواد پرلایت تعیین می شود و استحکام نهایی پس از سفت شدن حاصل می گردد.

این محصول به هیچ وجه با آب مخلوط نشده و فقط با حلالهای مخصوص خود قابل اجرا است. در انواع رنگها قابل اجرا می باشد.

انواع كنیتكس روغنی

مشخصات فنی انواع كنیتكس های روغنی جهت نماهای داخلی و خارجی ساختمان ها

*تركیبات :* انواع رزینهای الكیدی، اكسید تیتان، الیافهای مصنوعی در

گریدهای مختلف، پرلایت، حلالهای ویژه مخصوص ، بنتونیت ،اكسید زنگ ، بی

كربنات كلسیم در مشهای مختلف ، پودر تالك ، پودر میكا ، كبالت ، سرب ،

كلسیم و …

مشخصات عمومی انواع كنیتكس های روغنی جهت نماهای داخلی و خارجی ساختمان ها

كنیتكس های روغنی پوشش و محافظ بسیار زیبائی برای خارج و داخل ساختمانها می باشد. مقاومت و استحكام كنیتكس روغنی در مقابل عوامل جوی ملی چندین سال گذشته كنیتكس روغنی را به عنوان پوشش و نمای مناسب ساختمان در اكثر كشورهای جهان معرفی نموده است. كنیتكس های روغنی به خاطر تركیب شیمیائی مخصوص آن واتر پروف (ضدآب) بوده و در مقابل عوامل جوی كاملاً مقاوم می باشد همچنین كنیتكس های روغنی به علت سبكی و وزن مخصوص آن بر روی ساختمان بار كمتری وارد و بر روی سیمان، چوب، آهن، آردواز، گچ، ینلهای گچی، بتون، جداول خیابان و غیره به رنگهای مختلف به راحتی قابل اجراء می باشد و 8 ساعت پس از اسپری شدن خشك و استقامت نهایی آن پس از 1 ماه حاصل می شود. قابل توجه است كه هر كیلوگرم كنیتكس نوع سوپر 5/1 م.م، ممتاز 30/1 م.م و درجه یك 15/1 م.م را پوشش می دهد.

كنیتكس اكریلیک روغنی
مشخصات فنی انواع كنیتكس های اكریلیک روغنی جهت نماهای داخلی و خارجی ساختمانها

*تركیبات :* انواع رزین های اكریلیك، اكسید تیتان، الیافهای مصنوعی در

گریدهای مختلف، پرلایت، آب شرب، بنتونیت، اكسید زنگ، بی كربنات كلسیم در مشهای مختلف، پودر تالك، پودر میكا، فرمالین، آمونیاك، ضد رویه، ضد قارچ، ضد كپك، ضد یخ و غیره . . .

مشخصات عمومی انواع كنیتكسهای اكریلیک روغنی جهت نماهای داخلی و خارجی ساختمانها

كنیتكسهای اکریلیک روغنی پوشش و محافظ بسیار زیبائی برای خارج و داخل ساختمانها می باشد مقاومت و استحكام كنیتكس اکریلیکدر مقابل عوامل جوی طی چندین سال گذشته كنیتكس اکریلیک روغنی را به عنوان پوشش و نمای مناسب ساختمان در اكثر كشورهای جهان معرفی نموده است. كنیتكس های اکریلیک روغنی به خاطر تركیب شیمیائی مخصوص آن واترپروف بوده و در مقابل عوامل جوی كاملاً مقاوم می باشد همچنین كنیتكسهای اکریلیک به علت سبكی و وزن مخصوص آن بر روی ساختمان بار كمتری وارد و بر روی سیمان، چوب، آهن، آردواز، ینلهای گچی، جداول خیابان، سازههای یونولیتی، بتون و غیره به رنگهای مختلف براحتی قابل اجرا می باشد و 8 ساعت تا 15 ساعت پس از اسپری شدن خشك و استقامت نهایی آن پس از 1 ماه حاصل می شود.

کنیتکس اکریلیک آبتیک

کنیتکس اکریلیک آبتیک یک پوشش طرح دار است که نمای بسیار زیبایی را به ساختمان می بخشد. این محصول از بهترین مواد اولیه و بر پایه رزین اکریلیک آب پایه تولید می شود که پس از اعمال بر روی سطح فیلمی یکدست و بسیار مقاومایجاد می نماید. ضخامت تقریبی فیلم نهایی حدود 5/. میلیمتر است که که از پوشش های معمول بیشتر است و این مساله باعث پوشاندن ترک ها و نقائص موجود در نمای ساختمان می گردد.

این محصول به خوبی بر روی سیمان، بتون و سطوح دیگر اجرا می شود. انعطاف پذیری و چسبندگی به سطح بسیار خوب لایه اجرا شده کنیتکس در مقایسه با پوشش های دیگر، امکان ور آمدن و یا پوسته پوسته شدن سطح را در اثر بارندگی، عوامل جوی و تابش اشعه آفتاب تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.

از ویژگی های کنیتکس اکریلیک آبتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

*100% قابل شستشو*

*سرعت خشک شدن بالا*

*سهولت اجراء*

*قدرت پوشش بسیار عالی*

*جلوه شکیل مات با اندک انعکاس نور*

*سازگار با محیط زیست*

*بدون بوی نامطبوع*

*قابلیت انعطاف با خاصیت پرکردن و باز نشدن ترک های مویین*

*عدم نیاز به رنگ نما* – کنیتکس آکریلیک آبتیک لایه نهایی نما است که در صورت استفاده از آن نیازی به استفاده از رنگ نما نیست. همچنین این محصول باگذشت زمان و در اثر عوامل جوی تا چندین سال به هیچ وجه دچار ورآمدن یا پوسته پوسته شدن یا ترک خوردگی نشده و بر خلاف سایر رنگ ها در اثر تابش اشعه ماوراء بنفش خورشید به حالت گچی در نخواهد آمد.

*پوشش دادن ترک ها و نقائص موجود در سطح*– کنیتکس آکریلیک آبتیک با توجه به وجود دانه های پرلیت و ایجاد طرح در نما و همچنین قابلیت انعطاف بسیار بالا، پوشش یکنواخت طرح داری را بر روی نما ایجاد می کند که به خوبی ترک ها، سوراخ ها و عیوب سطحی موجود را بر روی سطح می پوشاند.

*زیبایی سطح* – تنوع کنیتکس آکریلیک آبتیک در انواع دانه ریز، دانه متوسط ودانه درشت این امکان را ایجاد نموده است تا کارفرما بتواند با انتخاب دانه مورد نظر خود، از وجود نمایی زیبا بر سطح خارجی ساختمان خود اطمینان حاصل نماید.

*عدم جذب رطوبت* – کنیتکس آکریلیک آبتیک از جذب رطوبت پایینی برخوردار است که این امر به عمر بیشتر نمای ساختمان و عدم ور آمدن نما چندین سال پس ازاجرای نمای ساختمان بسیار کمک می نماید.

*خاصیت آکوستیک* – اجرای لایه کنیتکس آکریلیک آبتیک بر روی نما ساختمان تاحد قابل قبولی به سطح خاصیت آکوستیک می بخشد به طوریکه ارتعاشات صوتی موجود در فضای اطراف به میزان کمتری نسبت به سایر پوشش های خارجی نمای ساختمان بهداخل ساختمان نفوذ کرده و فضایی با آلودگی صوتی کمتر و با سکوت بیشتر درداخل ساختمان ایجاد می کند.

*عدم نیاز به گچ کاری* – کنیتکس آکریلیک آبتیک به طور مستقیم بر روی سطح قابل اجرا بوده و نیازی به گچ کاری سطح نخواهد بود.

*قابلیت شستشو* – به دلیل استفاده از رزین های 100% آکریلیک در ساخت کنیتکسآکریلیک آبتیک این محصول 100% قابل شستشو بوده و در صورت ایجاد هر گونهآلودگی شدید غیر قابل رفع با نزولات جوی به راحتی می توان با شستشو حتی بافشار بسیار بالای آب، به شرط اینکه فشار آب به سطح زیرین صدمه نزند نسبت بهرفع آلودگی از سطح اقدام نمود.

*کنیتکس آکریلیک آبتیک نه تنها یک پوشش ضد آب* است بلکه دارای ویژگی های بسیار خوب دیگری نیز می باشد. این پوشش یک عایق بسیار خوب، یک پوشش بسیارخوب تاخیر اندازنده در مقابل آتش، یک پوشش خوب به عنوان عایق صوت و یک پوششبسیار خوب برای پوشاندن ترک های نمای ساختمان می باشد.

کنیتکس آکریلیک آبتیک در سه طرح موجود می باشد

*کنیتکس آکریلیک آبتیک با دانه های ریز*

یک پوشش مناسب برای داخل یا نمای خرج ساختمان با دانه های پرلیت ریز که سطحکار بسیار زیبایی را ایجاد می کند.

*کنیتکس آکریلیک آبتیک با دانه های متوسط*

یک پوشش بسیار مناسب برای استفاده در بسیاری از سطوح خارجی ساختمان با دانه های پرلیت متوسط و مقاومت بسیار عالی در برابر شرایط جوی همچنین یک پوششمحافظ در برابر آب و آلودگی صوتی و پوششی که جلوه بسیار زیبایی به سطحخواهد بخشید.

*کنیتکس آکریلیک آبتیک با دانه های درشت*

یک پوشش مناسب برای سطوحی با عیوب ظاهری بالا. دانه های پرلیت درشت موجوددر این محصول این قابلیت را ایجاد می کند تا این محصول بتواند عیوب ظاهری و نقائص موجود در سطح را به خوبی بپوشاند.

اطلاعات فنی کنیتکس اکریلیک آبتیک

کنیتکس جهت رنگ آمیزی نما

میزان مواد آلی فرار کمتر از 18gr/lit

پوشش تر 12m2/lit

پوشش تئوری 4m2/lit

براقیت تحت زاویه 60 درجه: 8 درصد

وزن مخصوص: 1.51gr/cm3

فام: سفید

زمان خشک شدن: حداکثر 120 دقیقه

نقطه اشتعال: ندارد

PH: 8-8.5

رقیق کننده: آب

کنیتکس آبتیک با اسپری قابلیت اجرا دارد.

كنیتكس حلال آب

*تركیبات :* انواع رزینهای كو پلیمر، اكسید تیتان، الیافهای مصنوعی در گریدهای مختلف، آب، بی كربنات كلسیم در مش های بالا، پرلایت، فرمالین، آمونیاك ضد رویه، ضد قارچ و . . .

*مشخصات عمومی :* كنیتكس حلال آب بعنوان نمای داخلی ساختمان جهت حفاظت وزیبایی و بعنوان آخرین پوشش بكار می رود كه به صورت خمیر دانه دار و بوسیله كمپرسور و پیستوله مخصوص بر روی نمای داخلی ساختمان افشانده می شود و قادراست سوراخها و تركهایی را كه بر اثر انقباض و انبساط بوجود می آید پركرده ونواقص ساختمان را پنهان كند. كنیتكس های حلال آب 6 ساعت پس از افشاندن درتماس خشك به نظر می رسد و استحكام نهایی پس از یك هفته حاصل می شود. كنیتكسحلال آب مانند كنیتكس اصل و اكرولیك بر روی هر چیزی كه ثبات فیزیكی داشته باشد قابل اجرا است.

مزایا و معایب کنیتکس نما
عایق صوت و حرارت:

نمای کنیتکس هیچ گونه عایق حرارتی و صوتی نبوده و به هدر رفت انرژی نیز کمکمی نمایید.

صرفه اقتصادی:

به دلیل ارزان بودن مواد اولیه کنیتکس که ناشی از بی کیفیت بودن آن می باشد قیمت مناسبی داشته که این حسن به ظاهر مفید از معایب این محصول بشمار می آید.

دوام:

دوام نمای کنیتکس به دلیل مواد نا مرغوب آن بسیار پایین بوده و در کوتاهترین زمان بعد از نصب از شکل خود خارج شده و نما را دچار نقص می نمایید.همچنین نور آفتاب به دلیل دوام پایین کنیتکس مصرفی در نما باعث از بین رفتن آن می گردد.

تنوع طرح:

نمای انواع کنیتکس برای داشتن طرح خاص و انحصاری از قاعده ای پیروی نمکند ولیدارای طرحهای متفاوت و زیبایی می باشد.

جرم پذیری:

نمای انواع کنیتکس بدلیل شکل خاص خود و همچنین زبر بودن سطح آن از جرم پذیریبالایی برخوردار بوده و در کوتاه ترین زمان طرح و رنگ خود را از دست دادهکه این ایراد از معایب نمای کنیتکس بحساب می آید.

سرعت اجرا:

سرعت اجرای این نما بدلیل سادگی آن بالا بوده که این از محاسن کاذب آن می باشد.

وزن:

وزن نمای کنیتکس پایین بوده ولی باز هم نمی توان از آن بعنوان حسن آن نام برد.

تنوع رنگ:

تنوع رنگ در نمای کنیتکس بدلیل اینکه از تکنولوژی خاصی پیروی نمی کند و طرزتهیه آن بسیار آسان می باشد بالاست وازاین جهت می توان از رنگ بندی آن استفاده بهینه نمود.

آتش سوزی:

نمای کنیتکس در مقابل آتش سوزی بدلیل مواد آتش زایی که در ساخت آن استفادهشده آتش را شعله ور تر کرده و از این حیث به آتش سوزی کمک می نمایید.و نمیتواند متریال قابل اطمینانی جهت نما و در مواقع آتش سوزی باشد.

کنیتکس و رنگ نما
کنیتکس نیز نمای داخلی و خارجی ساختمان استفاده می‌شود. این محصول تركیبیاز كربنات كلسیم ، پیگمنت‌های AntiUV ، رزین آكریلیك ، تالك ، روان كننده‌ها و افزودنی‌های دیگر می‌باشد. این محصول با وزن بسیار كم و خاصیت ضد آب ، قابلیت انعطاف پذیری زیادی داشته و با تنوع رنگ و سادگی خاص خود دربسیاری از پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرا گرفته است. یكی از علل عمدهگرایش مصرف كنندگان در سالهای اخیر به این محصول ، قیمت پائین آن نسبت بهدیگر محصولات مشابه بوده كه از روزهای آغازین تولید و عرضه آن به بازارمصرف باعث گردید تا بطور چشمگیری مورد توجه عموم قرار گرفت تا زیبندهپروژه‌های كوچك و بزرگ ساختمانی باشد. رنگهای شاد ، زنده و ساده کنیتکس آنرا از محصولات دیگر متمایز ساخته است.

آماده سازی سطح جهت کنیتکس

سطح زیر کار باید عاری از هرگونه آلودگی، گرد و غبار، رطوبت و سفیدک باشد.

قسمت های پوسته شده را باید با روش های مکانیکی و یا استفاده از واترجت لایه برداری کرد. جهت اعمال بر روی سطوح سیمانی و بتونی تازه باید حداقل 20روز از زمان اجرا گذشته باشد. این محصول به علت دارا بودن دانه بندی نیاز چندانی به زیرسازی ندارد.

دور از دسترس اطفال نگهداری شود. در صورت‌ تماس با چشم با آب فراوان شستشوداده شود. در هنگام اسپری از استنشاق گرد رنگ خودداری گردد.‌ وسایل رنگ‌امیزی پس از كار با آب شستشو شود. از یخ‌زدگی رنگ و نگهداری در آن در دمای بالاتر از 40 درجه سانتی‌گراد خودداری شود.